What matters is inside

 
MerkpositioneringVisuele identiteitWebsiteCommunicatiemiddelen
corpax-group.com
 
 
Home
 
Werk
 
Corpax
 
 
 

Corpax: core (competence), packaging and expertise. Industriële bulkgoederen veilig, efficiënt en betrouwbaar verpakken: daarvoor ga je naar Corpax. Ze leveren geavanceerde machines en software om productieprocessen te verbeteren, gebaseerd op de nieuwste technologie.

Met een wereldwijd distributienetwerk is Corpax een grote speler in de verpakkingsindustrie. Eén probleem: het ontbrak aan een herkenbare identiteit en een passende uitstraling.

 
 
 
 
 
 

Core, packaging and expertise

 

Onze opdracht: laat het visuele ontwerp aansluiten bij de visie én de uitstraling van een multinational, met associaties als up-to-date, betrouwbaar, ingetogen, minimalistisch, authentiek en hoge kwaliteit.

 
 
 
 
 
 

Bewust kiezen we voor een woordmerk; die staat op zichzelf, is zeer solide en goed leesbaar. Daardoor is het gemakkelijk toepasbaar in kleine én grote formaten, in alle communicatiemiddelen.

 

 

 
https://circatwee.nl/wp-content/uploads/2023/10/corpax_logo.png
 
 
 

Het logo is opgebouwd uit vierkanten, ofwel het grafisch element ‘pixel’. Je zou kunnen zeggen dat het dezelfde vierkanten zijn, maar dan herschikt. Daarnaast staat de pixel voor het eindproduct van de klanten van Corpax: granulaat of poeder.

 
 
 
https://circatwee.nl/wp-content/uploads/2023/10/corpax-6-origineel-geanimeerd-2.gif
https://circatwee.nl/wp-content/uploads/2023/10/corpax-6-origineel.jpg
 
 

Een tikkeltje eigenwijs kleurenpalet

 

Twee tinten blauw-grijs en oranje vormen het kleurenpalet. De donkerste tint grijs lijkt bijna zwart, waardoor deze goed combineert met bijna elke andere kleur. Verder ogen de grijze tinten zakelijk en technisch, met de lichtere, ‘menselijkere’ variant als de perfecte tegenhanger. Voor herkenbaarheid en een tikkeltje eigenwijsheid is het felle oranje toegevoegd.

 
Corpax Midnight Grey Corpax Steel blue Corpax Vivid orange
 
 

Als alle elementen samenkomen, gaat het ontwerp leven. Zie je? En dit past zowel visueel als contextueel bij elk bedrijf van de CorpaX-groep.

 
https://circatwee.nl/wp-content/uploads/2023/10/corpax-7-1.jpg
 
 
 
 
 
 
https://circatwee.nl/wp-content/uploads/2023/10/iconenbreed.jpg
 
 
https://circatwee.nl/wp-content/uploads/2023/10/corpax-bus-v2.png
 
 

En dan nu écht in pixels

 

Op de website komen de vakgebieden van alle Corpax-bedrijven samen. Verder vind je hier een overkoepelende landingspagina voor vacatures, nieuws en kennisartikelen. Oftewel: dit is hét visitekaartje voor de groep.

 
 
 
 

Eén probleem: het ontbrak aan een herkenbare identiteit en een passende uitstraling. De boodschap, kernwaarden en visuele identiteit sluiten nu perfect op elkaar aan. Goed verpakt, al zeggen we het zelf.

 
 

Volgende project

 
 
 

Weten wat we voor jou of je bedrijf kunnen betekenen? Onze Derk helpt je graag!

0412 644 439 derk@circatwee.nl